PIEMONTE, onsdag 25. mai - søndag 29/5-2016. Tur med 14 fra samme firma

Tur til Piemonte med en kollegagjeng på 14 personer fra Sandnes.

Herlig opphold på Hotel Santa Maria i La Morra. Nydelige kvelder på flere av hotellets terrasser etter at dagens avtaler var gjort.

Vi ble som vanlig mottatt som grever på Borgogno & Fils i idylliske Barolo by. Her ble vi geleidet gjennom en innholdsrik test av mange av deres herlige baroloer i nyere og eldre årganger. Vi avsluttet seansen der med et glass 1997 Barolo riserva på stedets takterrasse med 360 graders utsikt over Barolo og vinranker så langt øyet kan se.

Deretter var det forhåndsbooket bord på en lokal restaurant hvor vi spiste oss i overkant mette og drakk av lokale viner tilpasset hver enkelt rett. Stedets oksekjøtt som var marinert i barolo i 8-9 timer smeltet på tungen.

Dagen etter var vår privatsjåfør på plass og kjørte oss via Alba og Strada Romantica til den fantastiske lille fjellandsbyen Barbaresco. Her testet vi vin hos min venn Luca på Produttori del barbaresco. Etterfulgt av en smakfull lunsj i varmen med kald Arneis var ikke direkte vondt. Så ble vi omsider kjørt til Fontanafredda i Serralunga d`Alba. Her ble vi guidet gjennom haugamle rom og kjellerganger i deres eventyrlige slott. Etter omvisning ble det vintest i profesjonelt testrom.

Dagens kanskje største høydepunkt var den forhåndsbestilte opplevelsen på slottets Michelin-restaurant Guido. Her ble vi, som alltid før, ivaretatt og servert de vakreste og mest smakfulle retter med vin som fulgte utvalgt med.

Som sagt sank vi ned i terrassestolene på hotellet hver kveld vi kom tilbake etter endt opplevelser.

 TRYKK HER FOR Å SE BILDER FRA TUREN

gruppebilde mai 2016

 

 

COGNAC og BORDEAUX onsdag 21/9 - søndag 25/9-2016

Gourmetklubben "7`er-banden" fra Sandnes besøkte kjente og velrenommerte produsenter i Cognac og Bordeaux. Fly fra Stavanger til Bordeaux. Leie av minibuss og biltur til Cognac.

I Cognac bodde vi på Hotel Le Valois midt i sentrum. Herlig avstand til fortausrestauranter og det velkjente Cognacoteket i byen. Her var vi å siklet på et hinsidig utvalg,...og kjøpte noen flasker selvsagt.

Gode restaurantbesøk, og vellykkede smakinger hos Delamain i Jarnac og Martell og Tessendier i Cognac.

I Bordeaux bodde vi også i sentrum med gangavstand til bykjernen. Her bodde vi på et meget godt hotell, Hotel Mercure.  Det var forhåndsbestilt en eksklusiv smaking(med litt foredrag innimellom) hos Max Bordeaux Wine Gallery & Cellar. Her lå en overraskelse av en skatt og ventet oss, Chateau Margaux 1997.

I tillegg til å oppleve en vakker og opplevelsesrik by hadde vi en dags sightseeing opp mot Medoc på vestsiden av elven. Vi var innom, og passerte flere av de svært kjente produsentene. Blant annet Chateau Margaux. Det var forhåndsbestilt besøk og test hos Chateau Deyrem Valentine i Margaux og fantastiske Chateau du Tertre.

Vi hadde en herlig stopp på Le Pavillon de Margaux for en kaffe og croissant. Utsøkte restauranter og spennende lørdagsmarked. Fois gras gikk igjen på bestillinger for flere av oss.

Stor opplevelse. Bordeaux overrasket som by. Svært koselig, vakkert og med et utall av muligheter for nytelse av det meste.

BILDER KOMMER SNART